Saarlased tervitavad Eesti100 puhul
Märkasime, et Eesti suureks juubeliks sai meil täis 100 koostisosa, mida kasutame ja millest osad mahtusid ka pildile. Pilt on kirju ning kajastab nii traditsioone kui ka uuemaid maitseid. Meil on hea meel, et rukkileib on jätkuvalt au sees ka tänasel päeval, kus toidulaud on enneolematult rikkalik ja me ei tee enam füüsilist tööd pöllul.
Vaatame tagasi ja mötleme tänutundega:
– eestimaalastele, kellega ainsana on rukkileib osa DNA-st ja kes uute maitsete ootuses väljakutseid esitavad;
– pagaritele, kes iga päev aastaid rukkileiba küpsetavad ja traditsoone jätkavad;
– rukkikasvatajatele, kes heitliku ilma töttu pole jonni jätnud ja vilja kasvatavad;
– autojuhtidele, kes leiva mitu korda nädalas varavalges iga ilmaga üle Eesti viivad;
– peakokkadele, kes meie toidulauda rikastavad ja leivaga uusi ägedaid asju katsetavad;
– väiketootjatele, kes südamega oma asja ajavad ja turgu rikastavad;
– toiduajakirjanikele, kes uusi maitseid hindavad ja jagavad.
Elagu armas Eesti!
#EV100 #elagueesti #saaremaa #käsitöö #rukkileib